Az egyén, a közösség,
a vállalkozás
fejlesztője.

Szolgáltatások

 

Közösség építés

"Az egyes emberek és közösségek jóléte csak akkor biztosítható, ha nincsenek más egyének és/vagy közösségek rovására, hanem egyúttal minden tagjának a javát képesek szolgálni. Minden olyan közösség beteg, ahol a megállapodásokat nem tartják be, és ahol az ígéreteket következmények nélkül át lehet lépni." Takáts Péter

Egy emberi közösség annyit tud fejlődni, mint amennyit a benne lévő emberek tudnak változni.
Az emberi lény hármasságának a kifejeződése a test, lélek és szellem. Egy közésségben a gondolat, érzés és akarat hármasságát figyelhetjük meg. Egy vállalatban a szellemi, szociális és gazdasági szféra hármassága jelenik meg.
A teljesség igénye nélkül, néhány kérdés, hogy mi jellemzi az egyes szférákat:

Szellemi: Az itt dolgozó embereknek milyen képességeik vannak? Elmondhatják-e az emberek szabadon a gondolataikat, véleményüket? Eljutnak-e az ötletek a megfelelő helyre? Milyen ideák jelennek meg? Emlékszünk-e a megállapodásokra, és ha igen, akkor betartjuk-e őket? Mennyire képesek az emberek felelősséget vállalni? Mennyire ismerik a munkatársak a jogaikat? Ismerik-e a munkatársak a vállalat küldetését, filozófiáját, alapelveit  és legfontosabb céljait?
Szociális: Tudod-e, hogy szervezetileg hova tartozol? Vannak-e belső szabályozott folyamatok, amik szerint végzed a munkádat? Milyen a kommunikáció és az emberi találkozások minősége, kultúrája? Hogyan kezelitek a felmerülő konfliktusokat?
Gazdasági: Tudják-e a munkatársak, hogy milyen hatással van a tevékenységük a többi munkatársra, egy-egy csoporta, a vállalatra? Ismerik-e a munkatársak a vállalat marketing stratégiáját? Milyen a döntési folyamat? Milyen eszközök állnak rendelkezésre a küldetés megvalósításához?
Egy-egy nap alkalmával kérdések mentén, csoportmunkában ránézünk a három területre. Feltérképezzük a hiányosságokat és az erősségeket. A javítandó területekre munkafolyamatokat indítunk el, amit a közösségben és/vagy a vállalatban dolgozó munkatársak visznek végig a megvalósulásig.

A folyamat közben kialakul egy tanuló szervezet, ahol:
tanulunk a saját hibáinkból,
folyamatainkat folyamatosan figyeljük és javítjuk,
visszajelzéseket kérünk és fogadunk a munkatársainktól,
és ezeket a fejlesztéseket a munkánk részének tekintjük.

 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00690-2011

Érdekel a szolgáltatás, személyes konzultációt kérek!

Rólam mondták

Egy folyamatos belső feszültséget éreztem...nagyon sok kérdésem volt, amire...

Gábi - Corporate Coaching

Több mint egy évtizedet töltöttem azzal, hogy minél függetlenebb legyek a...

Pazár Kinga - Iránytű vezetőknek
további rólam mondták »

Szolgáltatások

Iránytű (nem csak) vezetőknek

"Ha azt szeretnéd, hogy a dolgok valóban tovább

CV Tuning

Képzés, tanácsadás álláskeresőknek

tovább
további szolgáltatások »