Az egyén, a közösség,
a vállalkozás
fejlesztője.

Aktuális

Hírek, érdekességek

Vállalkozások fejlődésének fázisai

 

1. Az úttörő fázis

"...egy új vállalkozás megalapítása egy idea megjelenésével kezdődik, és ha ez az idea egy olyan emberben jelenik meg, akiben a kreativitás akarattal párosul, akkor ez az ember felvállalja, hogy valami újat hoz létre, hogy a jövőt olyanná formálja, amilyennek ő akarja látni." Takáts Péter

Ahhoz, hogy ez az idea megvalósuljon, először egy szervezetet kell létrehozni. Az újonnan megalakult szervezetet úttörő szervezetnek nevezzük, és a vállalkozót, akiben az idea létrejött, úttörőnek nevezzük.
Az úttörő szervezetben nagy a lelkesedés, a tűz, a tettvágy, a kreativitás és az akarat magával ragadja a szervezet többi tagját, így nagy ütemben és igen gyorsan kezd el fejlődni a vállalkozás. A családias hangulat, a "mindenki tud mindent", a közös cél, hogy megmutassák magukat a "nagyvilágnak" is jótékony hatással, energiával van a szervezet minden tagjára. Az úttörő, az idea megálmodójának általában különleges képessége vagy tudása van, amit a közösségben mindenki tud és elfogad.
A struktúra, a szervezet jellemzői:
> a vezető általában egyszerű emberek nyelvén beszél
> a közösségben mindenki jól és személyesen ismeri egymást
> a vezető és a munkatársak között jó kapcsolat van
> általában mindenki azt a munkát csinálja, amit szeret
> a "nem szeretem" feladatokra vannak önkéntes jelentkezők, akik szívesen elvégzik a munkát
> a szervezetben nagy a motiváltság
> a munkavégzés közben felmerülő problémákat improvizálással oldják meg, hiszen nincs kialakult felelősség    és hatáskör
> az úttörő fázisban lévő vállalkozásokat az ügyfelek is szeretik, mert a magas motiváltság miatt, kiemelkedő az ügyfélre való odafigyelés, a rugalmasság, a gyors akár személyre szóló ügyintézés
> egy ilyen vállalkozásban a családi hangulat a jellemző, szeretnek a munkatársak együtt lenni, együtt dolgozni, örömmel és boldogan végzik a munkájukat.
A szervezetnek a kohéziós erőt az úttörő, a vállalat vezetője adja, az ő lelkesedése, ereje, a személye és a belőle áradó erő tartja össze a szervezetet, a munkatársak vakon bíznak a benne, és a benne élő, őt hajtó jövőképben.
A káosz első jelei:
> nincsenek valós információik a piacról, a vállalatnak a saját költségeiről
> a felmerülő feladatokat ad hoc módon oldják meg
> nem képesek más vezetőket megtűrni maguk mellet
A gyors növekedés miatt,
> az alapok lerakásától jelen lévő munkatársnak egyre több új munkatárssal kell együtt dolgozni, ami miatt azt érzi, hogy a személyes hatása a vállalatra gyengül
> mivel már nem mindenki ismer mindenkit, ez fokozatosan belső elbizonytalanodáshoz vezet
> a növekedés miatt egy belső hierarchiát kell létrehozni, egy középvezetői szintet, aminek az a hátránya, hogy megszakad a közvetlen kapcsolat a vezetővel, ami további belső elbizonytalanodáshoz vezet. Olyan dolgok is történhetnek a vállalatban, amiről ő már nem tud.
A továbblépés kulcsa a vezetőben rejlik, azaz képes-e felismerni, hogy a régi forma, a régi gondolkodás és működés, már nem hozza a kívánt eredményeket, egyben gátja lett a további fejlődésnek.
Képes-e lemondani arról, hogy mindent a saját kezében tartson, mindenben ő döntsön?
Képes-e megbízni a munkatársaiban, hogy bizonyos folyamatokban, helyzetekben önálló döntéseket hozzanak?
Amennyiben a vezetőben ez a felismerés megszületik, akkor lehetőség nyílik a továbblépésre, egy újabb fejlődési fokra való lépésre, a differenciálódási fázisba. Ehhez új gondolatokra, új működésre, új szervezeti struktúrára, új minőségű emberi kapcsolatokra van szükség. Ez egy új valóság lesz, ami nem csak a személyes tudati fejlődésnek a magasabb szintje, hanem a közösségnek, a szervezet fejlődésének is.
Amennyiben a felismerés és az elhatározás megszületett , akkor a továbblépésben tudok szakmai segítséget nyújtani.
Kapcsolat.

Rólam mondták

Egy folyamatos belső feszültséget éreztem...nagyon sok kérdésem volt, amire...

Gábi - Corporate Coaching

Több mint egy évtizedet töltöttem azzal, hogy minél függetlenebb legyek a...

Pazár Kinga - Iránytű vezetőknek
további rólam mondták »


Gyakori kérdések

további gyakori kérdések »